Kurupi Menta Y Boldo apžvalga

Paskelbta Pakomentuoti

Kurupi Menta Y Boldo apžvalga

Paragvajuje matė dažniausiai yra geriama šalta, tokiu būdu paruoštas gėrimas yra vadinamas tereré. Šis faktas yra svarbus dėl to, jog dauguma Paragvajaus matės gamintojų apdorojama matę taip, kad ji geriausiai atskleistų savo skonį šaltame vandenyje. Kurupi produkcija – geriausias to pavyzdys. Ši matė yra laikoma Paragvajaus terere matės aukso etalonu. Kurupi prekės ženklas itin populiarus Paragvajuje ir už jo ribų. Šis gamintojas pasižymi išskirtinai terere stiliaus matės gamyba. Šio stiliaus matė paprastai gaminama su įvairiais priedais, iš kurių dažniausi – mėta, citrina, boldo.

Kvapas

Vos tik pravėrus pakelį, kvapą užgniaužią itin stirpus ir išraiškingas mėtos/mentolio aromatas. Net galima pajusti tą šaldanti mėtos aromatą einantį per nosį ir gomurį. Fone galima pajusti ir lengvą žemės aromatą, kuris būdingas matei, tačiau pačios matės kvapą užgožia mėtinis kvapas.

Skonis

Skonis toks pats, kaip ir kvapas. Užpylus šaltu, lediniu vandeniu, jaučiamas itin stiprus mėtinis ir gaivinantis aromatas, fone galima jausti lengvą kremišką, žemišką kartumą. Šis aromatas išlieka stabilus po daugelio užpylimų.

Užpylus karštu vandeniu, skonis taip pat neblogas. Tiesa sakant jis tampa daug sodresnis ir subtilesnis, tačiau gali būti kiek intensyvus. Asmeniškai, ši matė geriasi smagiau su šaltu vandeniu.

Sudėtis/tekstūra

Tai klasikinio paragvajietiško malimo matė. Lapai sumalti gana smulkiai ir nevienodai, smulkiai malti koteliai ir itin daug dulkių. Toks malimas yra labai svarbus norint, kad matė prisitrauktų naudojant šaltą vandenį. Sudėtyje taip pat yra kvapiojo čilmedžio (boldo) ir pipirmėtės.

Efektas

Energizuojantis šios matės efektas nėra labai stirpus, ypač jei užpilama šaltu vandeniu. Tačiau tai itin gaivus ir atpalaiduojantis gėrimas idealiai tinkantis karštomi vasaros dienomis. Gerklėje ilgai išlieka šaldantis pipirmėtės aromatas.

Įžvalgos ir patarimai

  • Šios matės skonis išlieka intensyvus tik pirmus kelis užpylimus, vėliau gana greitai nusilpsta ir todėl reikia palaikyti užmerktą ilgesnį laiką, kad pritrauktų daugiau aromato (ypač naudojant šaltą vandenį).
  • Dėl smulkaus malimo ją itin lengva formuoti kalabasoje, tačiau geriau turėti pakankamai gerą, šaukšto tipo bombilę, kad filtras neužsikimštų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *