Cruz De Malta apžvalga

Paskelbta Pakomentuoti

Cruz De Malta apžvalga

Cruz de Malta yra seniausias matės gamintojas Pietų Amerikoje. Bendrovė įkurta 1874 metais ir iki šiol sėkmingai gyvuoja. Šis prekės ženklas yra neatsiejamas nuo Argentinietiškos matės gėrimo tradicijos. Cruz de Malta garsėja savo kokybe ir išskirtiniu skoniu, kurio nesumaišysite su jokiu kitu Argentinos gamintoju. Dėl šių priežasčių Cruz de Malta turi nemažą ištikimų gerbėjų ratą.

Kvapas

Praplėšus Cruz De Malta pakelį, juntamas žemės, dirvožemio aromatas papildytas lengvu saldumu ir vaisiškumu. Užpilta karštu vandeniu, ši matė paskleidžia šiek tiek kitokį aromatą. Tuomet juntamos ryškesnės žolės/žalumynų skonio natos (primena Kraus Organica).

Skonis

Palyginus su dauguma kitų rušių, Cruz De Malta yra gana švelnaus skonio. Tobulas švelnumo ir kartumo derinys. Ši matė pasižymi ryškiu žemišku skoniu, kurį papildo medžio ir duonos poskoniai, juntamas natūralus saldumas. Nesijaučia dūmo ar ryškaus kartumo ar stiprumo. Tačiau juntamas unikalus ir subtilus rūgštumas, kuris dažniau pasireiškia paragvajietiškose matėse.

Tekstūra/sudėtis

Cruz De Malta yra klasikinio argentinietiško malimo (lapai, koteliai, dulkės). Lapai yra vidutinio smulkumo, gana vienodi. Kotelių gana daug, įvairaus dydžio. Taip pat gana nemažai dulkių, kas padeda lengviau formuoti matę kalabasoje.

Efektas

Ši matė nesuteikia staigaus energijos pliūpsnio, o palaiko nuolatinį, vidutinį energijos lygį. Taip pat galima jausti pakylėtos nuotaikos ir pagerėjusios koncentracijos efektą. Šis poveikį galima traktuoti ir kaip raminantį. Sulėtina mintis ir leidžia susikoncentruoti į atliekamą veiklą.

Įžvalgos ir patarimai

  • Šios matės skonis išblėsta gana greitai. Pradžioje ji gana stiprini, bet po kelių užpylimu išblėsta.
  • Ideali temperatūra yra 60-66ºC. Jei naudosite karštesnį vandenį, ši matė gali pasidaryti per karti.
  • Ši matė yra lengvai paruošiama ir atitinka visu klasikinės matės standartus, todėl puikiai tinka pradedantiesiems, kurie dažniausiai nežino nuo ko pradėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *