Rosamonte Elaborada apžvalga

Paskelbta Pakomentuoti

Rosamonte Elaborada apžvalga

 

Rosamonte tai populiarus argentinietiškos matės prekės ženklas. Šiame straipsnyje apžvelgsime konkrečiai Rosamonte Elaborada. Jos skonį, kvapą, sudėtį bei poveikį. 

Kvapas

Atidarius Rosamonte pakuotę, galime iš karto pajusti gana ryškias citrusines skonio natas, kurias papildo tradicinis žemiškas matės aromatas. Paruošus matę kalabasoje, citrusinis aromatas vis dar juntamas, bet dabar labiau atsiskleidžia riešutinis anakardžių poskonis. 

Skonis

Palyginus su kvapu, skonis gana panašus. Taip pat juntamas citrusinis poskonis, kurį papildo matei būdingas žemės, medžio, šieno skonio natos. Viską apjungia nuolat juntamas riešutinis prieskonis. Galima pajusti labai lengvą dūmo aromatą.

Pradedantiesiems ši matė gali pasirodyti šiek tiek stiproka, bet visiem jau pratusiems prie matės kartumo, ji turėtų būti palyginus saldi iš švelni. Skonis išlieka panašus viso gėrimo ciklo metu. Dėl to gali būti šiek tiek nuobodu, nes skonis per daug nekinta ir neatsiskleidžia naujų poskonių (kas yra būdinga labiau gurmaniškoms rūšims).

Tekstūra/sudėtis

Rosamonte yra klasikinio argentinietiško smulkinimo (sudėtyje yra subalansuotas kiekis dulkių, lapų ir kotelių), tačiau matės lapai yra gana stambūs lyginant su kitomis Argentinos rūšimis. Lapai yra tamsiai žalios spalvos, kai kurie parudavę, nes yra specialiai paskrudinti (tai ir suteikia riešutinio aromato). Koteliai yra gana stambūs, dulkių kiekis nedidelis. Dėl šio stambaus malimo matė yra biresnė ir ją sunkiau formuoti kalabasoje (jei ruošiame tradiciškai). Taip pat ji linkusi išbrinkti, todėl reikėtų dėti į kalabasą mažiau nei įprastai (turint omenyje, kad išbrinkus ji užims ženkliai daugiau vietos).

Efektas

Rosamonte turi gana ryškų efektą, kuris juntamas beveik iš karto. Galite pajusti pagerėjusią koncentraciją ir energijos pliūpsnį, tačiau tuo pat metu juntamas ir ryškus atpalaiduojantis efektas, kurį papildo pozityvios nuotaikos banga. Šis subalansuotas ir ryškus energijos/atpalaidavimo/laimės efektas būdingas daugeliui argentinietiškų matės rūšių, tačiau Rosamonte tai daro tikrai efektyviai.

Įžvalgos ir patarimai

  • Rosamonte puikiai tinka užsiimant kūrybišku darbu ar bet kuria veikla, kur reikia koncentracijos ir atsipalaidavimo. 
  • Geriausia vandens  temperatūra siekant pilnai atskleisti šios matės skonį būtų apie 66*C
  • Šios matės skonio gyvavimo ciklas gana trumpas, tai reiškia, kad jau po kelių užpylimu galima justi ženklų skonio intensyvumo mažėjimą. Tikėtina, kad skonio jau gali nebelikti po 6-7 užpylimų (arba 0,5 litro vandens).

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *